onsdag 9 oktober 2019

EN AV 100 000: MARGARETA EDHOLM

Några längre och rätt många kortare flygresor har jag gjort under mitt 55-åriga liv. De solresor jag gjort ihop med min familj har ju varit fina minnen, men jag vet nu vad som var fel, och att det inte kändes helt genuint.

Några av resorna var dessutom av All inclusive-karaktär och jag kände nog av redan då att det var nåt lite obehagligt i upplägget. Och faktiskt har jag alltid varit flygrädd och känt obehag på flygplatser. Ibland har tanken dykt upp att det är bra med flygrädsla, eftersom det inte är förenligt med att leva naturligt. Så har funderingarna gått.

Så bjöd då min dotter in mig till Flygfritt 2019 för ett år sedan. Jaha, tänkte jag. Ska man behöva lova det här nu också. Att inte flyga under hela 2019! Tänk om jag inte klarar att hålla löftet. Det måste vara det mest pinsamma att utsätta sig för. Som dessutom skulle förstöra för klimatrörelsen.

Hursomhelst, efter en tid bestämde jag mig bara. Och klickade in mig som deltagare i Flygfritt 2019. Hur det har gått? Helt ärligt var det ett av mina bättre beslut. Puh säger jag. En tveksamhetens sten föll.

Då jag är en person med lite svårt att bestämma mig finns det nu inte oändligt med alternativ till semesterresor, utan bara massor. Och jag sneglar gärna på lite närmare resmål, ställen jag inte skulle haft fantasi att ta mig till tidigare. Och det är hur roligt som helst att börja tänka i lite nya banor. Inte minst för att man blir gladare av att resa klimatvänligt. Därför har jag nu också anmält mig till Flygfritt 2020.

Margareta Edholm

Anmäl dig till Flygfritt 2020 du med. Ditt löfte blir bara bindande om vi når målet på 100 000 anmälda, och gör vi det gör vi tillsammans stor skillnad! Glöm inte att utmana alla du känner att anmäla sig de också.


1 kommentar: