tisdag 1 oktober 2019

EN AV 100 000: KENNET ÖHLUND

Min avsikt är att inte flyga någon mer gång, därför är jag självklart med i ”Vi håller oss på jordens” upprop. Det här är en svår text att skriva, för hur kan jag meddela detta beslut utan att bli en som skuldbelägger andra? Kanske går det inte, så borde jag låta bli? Vara flygfri mer i smyg?

Nej, jag tror inte det är rätt väg för att åstadkomma de samtal vi behöver ha: Vilka flygresor är onödiga – kring detta behöver vi prata mycket och vi behöver börja nu. Och inte bara flyget, utan konsumtionen i stort. Vad behöver vi avstå för att inte köra planeten i botten, förstöra våra livsförutsättningar? Vad vill vi allra mest behålla? Och – kanske svårast – vem bestämmer vad som är nödigt och onödigt? Jag har bestämt att mina flygresor är onödiga. Hur är det med dina?

Kenneth Öhlund

Är du också en av 100 000 som avstår flyget nästa år? Anmäl dig till Flygfritt 2020 idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar