lördag 28 september 2019

KLIMATSTREJK I JÖNKÖPING

Gårdagens klimatstrejk i Jönköping blev mycket lyckad! Väldigt fint arrangerat av FridaysForFuture Jönköping och trots regnet var det fullt av glada människor på plats.

Flera hade redan anmält sig till Flygfritt 2020, men många hade inte hört talas om kampanjen och bestämde sig genast för att anmäla sig. Jag fick också möjlighet att berätta om kampanjen i P4 Jönköping (klicka på länken så kommer du direkt till inslaget).

Innan strejken var jag ute och kampanjade i centrala Jönköping. Jag förstår att många tycker att det känns konstigt att gå fram till främlingar och prata klimat, men våga prova! Det är väldigt roligt och det GÅR att påverka. Flera av de jag pratade med idag anmälde sig på direkten, andra sa att de skulle överväga att anmäla sig. Det var som vanligt också flera som kände inte till hur stor klimatpåverkan flyget har och inte heller hur akut klimatkrisen är. Den som inte insett allvaret kommer inte att kämpa för klimatet. Därför måste vi som har gjort det måste berätta det för andra! Det finns mängder med potentiella klimatkämpar därute som bara behöver komma igång!

Nästa lördag är det dags för Stora flygpratardagen. Då kommer det att pratas flyg över hela landet. Genom att anmäla dig lovar du att försöka värva minst en person till Flygfritt 2020 denna dag!

Glöm inte att anmäla dig till Flygfritt 2020!

Stort tack till alla er som anmälde er idag: Sofia Lantz, Hariz Dedic, Asim Vi-Haq, Frida, Christopher Mc Quaid, Charlotte Rosengren, Emma Lantz Dinér, Marie Fries, Magdalena Hellstedt, Stefan Lundvall, Rickard Almers, Birgitta Nilsson och många fler!


Maja Rosén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar